نحوه ی برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه شرکت های سهامی عام و ناشران پذیرفته شده در بازار بورس و اوراق بهادار کشور

در این قسمت  قوانین شکلی و تشریفات در رابطه با برگزاری مجمع برای شما کاربران گرامی قرار داده شده است :

  • وظیفه دعوت به مجمع عمومی عادی سالانه به عهده هیات مدیره شرکت است و چنانچه هیات مدیره مجمع را در موعد مقرر دعوت نکند بازرس شرکت مکلف است این وظیفه را انجام دهد.

 

نکته :گاهی مشاهده می شود در شرکت های سهامی مخصوصاً عام، هیات مدیره و بازرسان به تکلیف خود در مورد دعوت مجمع عمومی شرکت در مواعد تعیین شده در قانون اقدام نمی نمایند و سهام داران به دنبال برگزاری مجمع هستند یا سهام دار جدیدی که به واسطه خرید سهام مالک عمده سهام شده و می تواند تعدادی از اعضای هیات مدیره را انتخاب کند درخواست برگزاری مجمع را به طور فوق العاده دارد.

  • تشریفات دعوت مجمع عمومی شرکت سهامی و ثبت دستور جلسه
  • در گذشته استفاده از روزنامه کثیرالانتشار منتخب مجمع صاحبان سهام  پل ارتباطی بین شرکت و سهام داران بودو در کلیه موارد دعوت صاحبان سهام برای تشکیل مجامع عمومی باید با نشر آگهی در این روزنامه انجام می پذیرفت و صد البته این روند هم اکنون هم باید رعایت شود اما سهام داران عزیز با رجوع به سامانه رسمی کدال و ورود به قسمت جستجوی نماد هم می توانند از آخرین آگهی های ناشر یا شرکت مورد نظر خود مطلع شوند .

 

  • امابعضاَ در اساسنامه شرکت ها علاوه بر نشر آگهی، ارسال دعوت نامه کتبی با پست سفارشی نیز پیش بینی شده که از سهام داران محترم خواهشمندم پس از حضور در مجامع حتماً از مدیران بخواهند که از رفتارهای هزینه بردار دست بکشند و با توجه به دولت و صنعت الکترونیک که امروزه خوشبختانه کشور ما هم از آن بی بهره نیست، استفاده نمایند و آگهی ها را از طرق کم هزینه ی الکترونیکی به اطلاع سهام داران برسانند .(الزامات قانونی مانند نشر در روزنامه رعایت شود ) اما ارسال نامه به تک تک سهام داران موجبات هزینه های سنگینی خواهدشد که نهایتاً از جیب سهام داران بی خبر خارج خواهد شد  .

 

  • نهایتاً اگر الزام قانونی وجود داشت  هر دو روش دعوت باید اجرا شود و اسناد و مدارک ، یعنی اصل آگهی دعوت منتشره در روزنامه کثیرالانتشار، اصل قبض پست سفارشی و فتوکپی دعوت نامه ارسالی برای سهام داران به اداره ثبت شرکت ها ارائه  شود.
  • فاصله بین نشر آگهی و برگزاری مجمع حداقل ده روز و حداکثر چهل روز خواهد بود که در اساسنامه شرکت می توان حداقل فاصله نشر آگهی تا تاریخ برگزاری مجمع را افزایش داد.

نکته ای نه چندان کاربردی اما خوب این است که باید توجه داشت با عنایت به عبارت ” فاصله ” در ماده 98 ” لایحه ” در واقع باید مهلت یازده روزه ای را از تاریخ نشر تا روز مجمع در نظر گرفت و چنانچه طبق اساسنامه ارسال دعوت نامه کتبی از طریق پست سفارشی نیز الزامی باشد رعایت فاصله فوق از تاریخ تحویل مدارک به پست تا روز برگزاری جلسه مجمع عممومی نیز ضرورت دارد.

مضافاً در آگهی دعوت مجمع عمومی ( اعم از عادی، فوق العاده و یا عادی به طور فوق العاده )، تاریخ و محل تشکیل جلسه با قید روز و ساعت و نشانی کامل باید قید شود.

  • دستور جلسه چنانچه مشتمل بر اموری باشد که نیازمند ثبت و ضبط در مرجع ثبت شرکت هاست، باید به طور کامل ذکر شود و مواردی مانند تعیین حق الزحمه بازرس، حق حضور و پاداش هیات مدیره و تنفیذ معاملات ماده 129 ” لایحه ” که نیازی به ثبت و آگهی آن ها نیست تحت عنوان ” سایر موارد ” در دستور جلسه مجمع قرار می گیرد و نیازی به تصریح آن ها در آگهی دعوت نیست.
  • نام و سمت مقام دعوت کننده مجمع ، الزاماَ در انتهای آگهی دعوت باید تصریح شود.
  • اگر در متن آگهی دعوت سهو قلم و یا اشتباهی رخ دهد و یا در فاصله نشر آگهی تا روز برگزاری مجمع بنا به دلایلی تغییری در تاریخ و یا محل برگزاری مجمع و یا دستور جلسه ضرورت یابد، باید آگهی اصلاحی حداقل یک روز قبل از روز برگزاری مجمع در روزنامه کثیرالانتشار شرکت چاپ شود. این تغییر امکان پذیر خواهد بود. هر چند ممکن است در بدو امر عجیب و مغایر با قانون به نظر برسد.رویه عملی اداره ثبت شرکت ها نیز پذیرش آگهی اصلاحی است و انتشار آگهی اصلاحی و تغییر و اصلاح مطالب مندرج در آگهی در محدوده موارد فوق با رعایت حداقل فاصله یک روز تا تاریخ برگزاری مجمع معمول و متداول است.
  • اگر کلیه صاحبان سهام در هر زمان تصمیم به برگزاری مجمعی داشته باشند، با حضور تمامی آن ها در جلسه مجمع عمومی، نیازی به انتشار آگهی دعوت و سایر تشریفات نیست.البته همچین امکانی در شرکت های سهامی عام  فعال در بازار سرمایه(شرکت های بورسی) وجود ندارد و دور از ذهن است

 

  • به عبارت دیگر ممکن است مقام دعوت کننده، کلیه تشریفات از قبیل نشر آگهی دعوت و یا ارسال دعوت نامه کتبی را انجام دهد و کلیه صاحبان سهم در جلسه حضور پیدا کنند. در این صورت نیازی به ارائه اصل آگهی دعوت و مدارک ارسال دعوت نامه کتبی به اداره ثبت شرکت ها نخواهد بود.

 

انتشار مطلب برای همگان با ذکر نام نویسنده مجاز است .


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *